Få dine tænder og dit smil tilbage med implantater

Det pynter ikke just på dit udseende at mangle tænder.
Mangler du tænder?
Vidste du, at du kan få genskabt de tænder, du mangler?

Et voksende antal danskere har i dag implantater i munden. Unge såvel som ældre. Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, for et tandimplantat resulterer i en tand, der føles og ligner dine andre naturlige tænder.

Har du mistet en eller flere tænder, kan vi faktisk genskabe dem ved brug af implantater. Tandimplantater ligner og føles som naturlige tænder, og de sidder fuldkommen fast i munden.
En holdbar løsning som fjerner problemer og giver dig en højere livskvalitet.

Der kan være mange grunde til at du går rundt og mangler en tand – eller flere tænder for den sags skyld. Måske er den gået tabt ved en ulykke, faldet ud efter et paradentoseangreb eller slået ud på anden vis.

Hvad er et implantat

Et implantat udgør en form for kunstig tand. Det består af en rod af metal som er selve implantatet. Det indsættes i dit kæbeben. Oven på implantatet anbringes en krone, bro eller en protese alt afhængig hvor mange tænder, du skal have erstattet.

Implantater er fremstillet af titanium, som er et grundstof. Titanium giver ingen form for metalforgiftning eller andre gener men har den specielle egenskab, at det kan indgå i en kemisk-fysisk forbindelse med vævet i dit kæbeben, som fastgør implantatet. Man kan sige at det vokser sammen med din kæbe på lige fod med dine andre tænder som også sidder fast i kæben. Selve processen kalder man for osseointegration.

Det er en fornøjelse for mig at arbejde med implantater. At opleve den glæde behandlingen giver en patient er ganske enkel fantastisk. Jeg bliver nok aldrig træt af at høre patienterne fortælle om at de nu kan smile som de vil og tygge uden at skulle bekymre sig.


citat

Uanset grunden er det aldrig rart at mangle tænder. Det giver generende tyggeproblemer, som i sidste ende kan resultere i fordøjelsesproblemer, men det er ikke alt. Dit smil, din tale og udseende vil også lide under manglende tænder i munden.

Herunder vil vi give dig et indblik i hvad implantater til tænder egentlig er, hvordan de laves og hvilke fordele implantater kan give dig. Har du allerede besluttet dig for en implantatløsning står du overfor at skulle vælge tandlæge til behandlingen.

Lad os starte med det sidste…

Den bedste tandlæge til at lave implantater

Der er flere tandlæger, der tilbyder at udføre implantatbehandlinger. Så hvem skal du vælge? Skal det være din egen tandlæge eller skal det være en implantatspecialist og hvilke ting bør du med fordel overveje før du tager din beslutning?

Vi anbefaler at du som minimum kigger nærmere på pris, erfaring og kvalitet.

Pris på implantatbehandling
Prisen på en implantatbehandling er vigtig. Du har naturligvis en interesse i at få den bedst tænkelige behandling til prisen, så når du tager stilling til en implantatpris, bør du også vide hvilken tandlæge, der skal udføre behandlingen og hvilket implantat, der skal bruges.

Du er altid velkommen til at få en undersøgelse og et gratis tilbud hos os.

Erfaring med implantatbehandlinger
En tandlæge der udfører ganske få implantatbehandlinger om året er selvsagt mindre rutineret end en tandlæge, der laver mange implantater hvert eneste år. En implantatbehandling er et kirurgisk indgreb, som kræver sikre hænder på tandlægen, der udfører behandlingen. Få oplyst hvor mange implantater tandlægen sætter i hver år, så du kan få en fornemmelse af tandlægens erfaring med denne form for behandling.

Kvaliteten på implantatet
Der laves i implantater i forskellige kvaliteter og til flere forskellige priser. Jo højere kvalitet jo højere er prisen for et implantat. Tandlægen bør give dig en grundig forklaring på hvilken betydning implantatkvaliteten har for dig og dine tænder.

Vi arbejder kun med gode holdbare implantater af høj kvalitet til en fornuftig pris.

Dine fordele ved implantater

Implantater bliver stadig mere populære i forbindelse med erstatning af tænder eller til fastgørelser af tandproteser. Her er nogle af de fordele som implantater giver dig:

Hvordan foregår implantatbehandlingen

Vi udfører mere end 100 implantatbehandlinger i professionelle rammer her på klinikken om året. Vi går ikke i gang med selve behandlingen før vi er sikre på at du føler dig tryg, har accepteret et behandlingstilbud og har kendskab til selve forløbet i implantatbehandlingen, som ser således ud:

Forundersøgelse
Vi foretager en grundig forundersøgelse med røntgen fotos. Her vurderer vi, om du overhovedet har knogle nok at sætte implantater i. Hvis du mangler knogle, har vi blandt andet mulighed for at udbygge knoglen dit eget knoglevæv eller med en kunstig knogle.

Implantat placering:
En implantatbehandling er typisk ukompliceret og ikke forbundet med det store ubehag. Den foregår i lokalbedøvelse. Vi laver et nøjagtigt placeret hul i dit kæbeben hvorefter vi skruer eller forsigtigt banker implantatet på plads.

Heling
Efter placeringen af implantatet kommer en helingsperiode, hvor implantatet gerne skal skånes. Helingsperioden er normalt på 2-3 måneder for et implantat i underkæben og 6-7 måneder for et implantat i overkæben. Forskellen skyldes, at din knogle i overkæben er mere løs og således kræver mere tid til heling end underkæbens knogle. I denne periode kan du enten få en midlertidig smileprotese eller gå med din egen protese hvis du har en sådan.

Kontrolbesøg:
Når helingsperioden er vel overstået undersøger vi ved hjælp af et røntgenfoto, at dit implantat sidder som det skal og alt er helet efter planen. Herefter monterer vi en lille helingshætte, for at få tandkødet til at hele pænt omkring selve implantatet.

Aftryk
2-4 uger senere kan vi tage aftryk til din krone, bro eller protese. Den kan enten skrues eller cementeres fast. Mange tandproteser fastgør vi også med en såkaldt tryklås funktion.

Efterkontrol
Ved efterkontrol sikrer vi os at dit bid passer, at dit tandkød bliver renholdt og at din knogle opfører sig normalt. Vi tager røntgenfotos en gang imellem i løbet af den vigtige efterkontrol, så eventuelle problemer kan opdages i tide mens de er små og nemmere kan korrigeres.

Pris på implantater

Du finder prisen på vores implantater her > 

Læs mere om dine muligheder for at få tilskud til implantatbehandling fra Den Offentlige Sygesikring og Sygesikringen Danmark her >