Til kamp mod paradentose og det blødende tandkød

Vi har midlerne til at bekæmpe den paradentose og tandkødsbetændelse, som rammer så mange af os

Paradentose er et problem mange af os har helt inde på livet. Enten fordi vi selv har paradentose eller fordi vi kender andre, som lider af problemet. Rent faktisk oplever næsten alle tandkødsbetændelse eller paradentose på et eller andet tidspunkt i livet – men det er ikke sikkert, vi selv kan mærke det. Det sker typisk fra 30 års alderen.

De første tegn på paradentose

Du kan føle en tandbyld eller mærke et hul i en tand, men det er noget anderledes med paradentose. Den opstår gradvist og giver sjældent egentlige symptomer før paradentosen er fremskreden. De tegn du kan være opmærksom på i forbindelse med paradentose er blødninger og ømhed når du spiser eller børster tænder.

Paradentosebehandling

Paradentose kræver behandling hos tandlægen og omhyggelig mundhygiejne af dig selv. Det gør du ved hyppigt brug af tandbørste, tandstikkere og tandtråd. Får paradentosen lov til at udvikle sig i din mund kan det i svære tilfælde resultere i at du mister tænder.

Paradentose kan derfor næppe betegnes som et ”kært barn”. Ikke desto mindre har problemet mange navne: De løse tænders sygdom, tandkødsbetændelse eller stavet parodontose.

Du har faktisk dine helt egne våben i kampen mod partadentose. De hedder tandtråd og tandbørste. Brug dem omhyggeligt og flere gange om dagen, så er du godt rustet...

citat

Symptomer på paradentose

Paradentosesymptomerne længere fremme i udviklingen er mere markante. Her vil betændelsen i tandkødet få tænderne til at føles løse og ømme ved spisning og tandbørstning. Betændelsen i tandkødet kan medføre tandbylder, som er smertende hævelser fyldt med materie. Opdager du at tandkødet bløder mere og mere, kan det være tegn på at der er tandkødsbetændelse og parodontose i optræk. Oplever du det, så kontakt os med henblik på at komme i behandling snarest muligt.

Hvad er paradentose ?

Tandkødsbetændelse er en langsom fremadskridende kronisk sygdomsbetændelse i tandkødet omkring tandroden. Betændelsen får med tiden din kæbeknogle til at ”trække” sig tilbage. Derved kommer dit tandkød nemmere til at bløde ved ganske almindelig tandbørstning eller under indtagelse af mad der skal tygges.

Når betændelsestilstanden når ind i den knogle, som tandroden sidder fast i bliver knoglen langsomt "ædt op". Herefter fortsætter processen med at tanden føles løs og falder ud.

Behandlingen hos os

Her på klinikken bekæmper vi paradentose ved at tandlægen fjerner belægningerne på dine tænder, som består af bakterier og tandsten. Vi anbefaler, at du får gjort det 3 - 4 gange årligt.

Behandlingen består i en dybdegående rensning af tænder og tandrødder, for på denne måde at holde tandkødslommerne rene og derved bremse den negative udvikling i paradentosen. Vi måler ved hvert besøg dine tandkødslommers dybde for at kunne holde øje med udviklingen i din behandling.

Man kan desværre ikke helbrede paradentose, men vi kan stabilisere din paradentose, så den ikke forværres og kommer til at koste dig tab af tænder.