Der er flere fordele ved tandkroner. De kan blandt andet beskytte tanden som en slags skjold, men også hjælpe med til at redde tanden, hvis den er svag og porøs.

I dag laves tandkroner af flere forskellige materialer og tilbydes derfor også i en række forskellige kvalitets- og prisklasser.

En krone er en form for skal, som sættes fast oven på din egen tand, når denne er meget destrueret. I teksten herunder kan du få mere at vide om de tilfælde, hvor der anvendes tandkroner.

Tandkrone af guld

I visse tilfælde er det bedste valg ikke en porcelæns tandkrone men derimod en guldkrone. Tandlæger har anvendt guld som materiale til tandkroner gennem mange år. Herunder kan du læse om nogle af fordelene ved guld og hvornår vi anbefaler at anvende guldkroner:

Tandkrone behandling

Hvis din tand har brug for at blive styrket, er det en god idé at sikre den med en tandkrone. Har du været uheldig at miste et eller flere stykker af tanden kan en tandkrone også indgå i genopbygningen af tanden. Et tilfælde vi ofte ser her på klinikken er problemet med gamle sølvplomberinger – de såkaldte amalgamfyldninger. De udvider sig med tiden og kan resultere i at fyldningen falder ud eller skader tanden- enten ved at knække et stykke af tanden eller ved at lave en revne i den.

Opstår der revner i en tand, som strækker sig helt ind til tandbenet, vil en tandkrone være en hensigtsmæssig behandlingsløsning.

Tandkrone af porcelæn

En porcelænskrone er flot, stærk og ligner til forveksling en helt almindelig tand. Farvenuancen kan tilpasses så den matcher dine egne tænder fuldstændig. Den fastgøres på resterne af din naturlige tand, så den føles præcis som en af dine egne tænder.

– Guld er et blødere materiale end porcelæn. I de tilfælde hvor du tygger sammen med to kronebesatte tænder, er det vores anbefaling, at den ene tandkrone laves som guldkrone. Årsagen er den enkle, at det er mere behageligt end hvis en hård porcelænskrone går mod en anden hård porcelænskrone.

– Hvis en porcelænskrone ikke er tyk nok, opstår risikoen for at den med tiden kan gå i stykker. Det betyder, at vi er nødt til at fjerne mere af tanden for at gøre plads til en porcelænskrone end til en guldkrone, da guld ikke har den samme risiko for at gå i stykker (frakturere).


Tandkrone priser og kvaliteter

Vi har den holdning, at du skal være tilfreds med de behandlinger du får hos os. Ikke blot i dag men også i årene fremover. Det betyder, at vi udelukkende vil anvende instrumenter, redskaber og materialer der har en kvalitet, der er så god, at vi kan og vil stå inde for den. Et eksempel herpå er vores tandkroner som alle er danskfremstillede.

Såfremt vi ville gå på kompromis med kvaliteten, havde vi mange muligheder for at tilbyde de helt billige tandkroner. Det ønsker vi imidlertid ikke. De tandkroner vi tilbyder vores patienter skal være lavet af materialer i høj kvalitet, fuldstændig fri for allergi risiko og med dansk garanti- til og med til en god pris for dig som patient.