Her på klinikken har vi også knyttet vores narkoseteam. Susan og Per Vedel har begge mere end 25 års erfaring som anæstesisygeplejerske og anæstesilæge.

Vi haft et mangeårigt succesfuldt samarbejde med vores narkoseteam, som adskillige patienter har været glade for. Naturligvis lever narkosebehandlingen hos Teamtand op til Sundhedsstyrelsens retningslinjer

Hvorfor behandle under narkose

Der kan være forskellige årsager til, hvorfor patienter ønsker tandbehandling under narkose.

Først og fremmest kan det være patienter med nogle fysiske forhold, der forhindrer almindelig tandbehandling.

Dernæst kan der være patienter med så stærk en tandlægeskræk/fobi, at konventionel tandbehandling ikke kan gennemføres.

Slutteligt er der patienter, som har negligeret deres tandlægebesøg og mundhygiejne af andre årsager end angst. Tandproblemerne har hobet sig op i gennem årene, og de ønsker nu at starte på en frisk.

 

Hvordan foregår narkosebehandling hos Teamtand:

Det første skridt er det sværeste, men tag det alligevel. Ring til os eller brug kontaktformularen her på hjemmesiden og book en tid- husk at oplyse at du har tandlægeskræk.

Dernæst kommer du til en forundersøgelse før selve narkosebehandlingen. Her vil man lytte til dine ønsker og forventninger og sammen ligge en plan baseret på den kliniske samt radiologiske undersøgelse. Du vil blive informeret om hvordan behandlingen vil udføres, hvilke forholdsregler man skal tage op til selve dagen samt dagene efter. Slutteligt vil der fremstilles et prisoverslag, som du selvfølgelig skal godkende.

Du vil blive kontaktet af vores narkoselæge inden selve dagen, som vil tage en snak med dig vedrørende medicin, helbredstilstand samt andre forhold ifb. med narkosebehandlingen.

På selve narkosedagen skal du ankomme på klinikken i behageligt tøj, sørge for at have fuldt forskrifterne anvist inden samt evt. at have taget det instruerede medicin.

Når du lægger dig i tandlægestolen får du et bedøvelsesmidlet via et drop, blodtrykket bliver målt og du får nogle elektroder på brystet, så vi kan se, hvordan hjertet arbejder. Vi måler også, hvor meget ilt du har i blodet med en blød fingerklemme. Vi er også omhyggelige med at du ligger godt, for at du ikke skal få trykmærker.

Bedøvelsen bliver sprøjtet ind gennem droppet. Det kan svide lidt, men det virker hurtigt. For at du kan få luft under behandlingen får du – når du sover – et rør gennem munden og ned til lungerne. Så starter behandlingen.

Vi er hos dig under hele operationen, du er aldrig alene. Vi overvåger, at du sover, og dit hjerte og lunger fungerer godt. Efter operationen vågner du i tandlægestolen. Der skal normalt beregnes omkring 4 timers narkose inkl. indsovning og opvågning.

Efter narkosebehandling skal der altid være en ledsager til at tage hånd om én, efter opvågningen er overstået, ind til næste dag.

Du vil blive kontaktet dagen efter telefonisk for at høre, hvordan du har det, og man skal komme til en kontrolundersøgelse typisk 1uge efter.

Narkose er i dag en meget sikker behandlingsform – uden alvorlige komplikationer.

Vil du læse mere omkring Narkose? Klik her